לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

Search
Close this search box.
קציצות ׳מטבוחה׳ עם זיתים

קציצות ׳מטבוחה׳ עם זיתים

זמן הכנה

שעה וחצי

רמת קושי

בינוני

כשרות

בשרי

קציצות ׳מטבוחה׳ עם זיתים

קציצות ׳מטבוחה׳ עם זיתים

500 גר בשר טחון טרי
תפוח אדמה בינוני
בצל בינוני
צרור כוסברה
חצי כוס פרורי לחם
3 כפות שמן
כף פפריקה
כפית מלח
כפית פלפל
חצי כפית ׳ראס אל חנות׳
לערבב את כל המרכיבים היטב יחד
לכסות את הקערה ולשים במקרר.
לרוטב ׳מטבוחה׳:
קופסאת זיתים ירוקים
(לאחר שעברו בישול פעמיים כדי להוציא את המרירות )
6 עגבניות בינונית קלופות וטחונות מעט גס
10 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק איכותי (אני משתמשת ברסק של מוטי)
כף סילאן
חצי כוס שמן
כף פפריקה
מלח
כוס מים .

ניקח סיר טוב (שמיועד גם לתנור) ונתחיל לשים את כל המרכיבים של הרוטב בהדרגה לפי הסדר חוץ מהמים.
נכסה את הסיר ונבשל רבע שעה.
לאחר מכן נוסיף את הכוס מים ונבשל עוד עשרים דק.
בזמן הזה נגלגל את הקציצות ונזרוק לסיר בעדינות.
נבשל חצי שעה על אש בינונית .
ולאחר מכן נכניס לתנור לעוד עשרים דק
(לא חייב. אפשר להמשיך את הבישול על הגז)

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *