קציצות ׳מטבוחה׳ עם זיתים
זמן הכנה
שעה וחצי
רמת קושי
בינוני
כשרות
בשרי
שעה וחצי
בינוני
בשרי
500 גר בשר טחון טרי
תפוח אדמה בינוני
בצל בינוני
צרור כוסברה
חצי כוס פרורי לחם
3 כפות שמן
כף פפריקה
כפית מלח
כפית פלפל
חצי כפית ׳ראס אל חנות׳
לערבב את כל המרכיבים היטב יחד
לכסות את הקערה ולשים במקרר.
לרוטב ׳מטבוחה׳:
קופסאת זיתים ירוקים
(לאחר שעברו בישול פעמיים כדי להוציא את המרירות )
6 עגבניות בינונית קלופות וטחונות מעט גס
10 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק איכותי (אני משתמשת ברסק של מוטי)
כף סילאן
חצי כוס שמן
כף פפריקה
מלח
כוס מים .
ניקח סיר טוב (שמיועד גם לתנור) ונתחיל לשים את כל המרכיבים של הרוטב בהדרגה לפי הסדר חוץ מהמים.
נכסה את הסיר ונבשל רבע שעה.
לאחר מכן נוסיף את הכוס מים ונבשל עוד עשרים דק.
בזמן הזה נגלגל את הקציצות ונזרוק לסיר בעדינות.
נבשל חצי שעה על אש בינונית .
ולאחר מכן נכניס לתנור לעוד עשרים דק
(לא חייב. אפשר להמשיך את הבישול על הגז)
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר