לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

Search
Close this search box.
קציצות דג בורי במעטפת סולת שנכנסו לרוטב עשיר בירקות עם טוויסט של לימון כבוש ✨

קציצות דג בורי במעטפת סולת שנכנסו לרוטב עשיר בירקות עם טוויסט של לימון כבוש ✨

חפשתי להכין מתכון לקציצות דגים אבל כזה שהוא לא בנאלי , רציתי קציצות דגים עם טעם מיוחד. סיר כזה שאפשר להכין גם באמצע השבוע לצד תוספת של אורז לבן. אז הכנתי קציצות דגים מדג בורי טרי שטחנתי והוספתי לו מעט גזר לרכות. המון ירוקים ותבלינים בסיסים בלבד אפילו ללא פרורי לחם. דג נקי שנכנס לרוטב עשיר בירקות ויחד עם המעטפת של הסולת יוצאת קציצה חלומית😍 יאלה בואו נתחיל👇🏻

זמן הכנה

שעה וחצי

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

פרווה

קציצות דג בורי במעטפת סולת שנכנסו לרוטב עשיר בירקות עם טוויסט של לימון כבוש ✨

קציצות דג בורי במעטפת סולת שנכנסו לרוטב עשיר בירקות עם טוויסט של לימון כבוש ✨

לעיסת הקציצות דגים-
6 פילטים של דג בורי טרי ללא עור
צרור כוסברה
2 עלי סלרי
1 בצל
2 גזר מגורד דק
1 ביצה
מלח
פלפל
4 כפות שמן זית

אופן הכנה-
את הדג הירוקים והבצל נטחן יחד עד למרקם הרצוי
נניח בקערה ונוסיף גזר מגורד ביצה מלח פלפל ושמן זית.
נלוש היטב ונכין קציצות מעט שטוחות
נצפה בסולת ונכניס לטיגון קליל משני הצדדים

לרוטב:
5 כפות שמן
1 בצל פרוס דק
5 שיני שום פרוסות
2 עלי סלרי קצוצים
2 כוסות אפונה עדינה
2 קישואים חתוכים גס
3 לימונים כבושים
מלח
פלפל
כפית כורכום
3כוסות מים רותחים

בסיר רחב נחמן שמן ונוסיף את הבצל לטיגון קליל
נוסיף את השום הסלרי והקישוא ונערבב
נוסיף תבלינים ונפתח אותם בשמן.
נוסיף מים רותחים וניתן לרוטב לבעבע היטב רבע שעה
נוסיף את הקציצות דגים לרוטב
נפזר אפונה ולימון כבוש
נבשל רבע שעה על אש גבוהה ולאחר מכן נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך שעה.
ברבע שעה האחקונה נוריד מכסה וניתן לתבשיל לקבל צבע יפה מלמעלה

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *