לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
קציצות דגים מדג סלמון

קציצות דגים מדג סלמון

אני שנים מכינה קציצות דגים עד שהגעתי למתכון המדוייק הזה . פעם הייתי משלבת כמה סוגי דגים יחד עד שהבנתי שקציצות דגים מדג סלמון נקי זה הכי טעים בעיני . כמובן שאפשר לשלב עוד סוגי דגים אבל אני אוהבת בדיוק ככה. עשיתי את הרוטב הקלאסי שאני מכינה תמיד והוספתי לו זיתים סורים ולימון כבוש ויצא לי סיר מיוחד בטעמים שלו שאין סיכוי לא להצליח להרשים איתו😍

זמן הכנה

שעה ורבע

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

פרווה

קציצות דגים מדג סלמון

IMG_8763

לעיסת הקציצות-
800 גרם סלמון טחון ללא עור
3 גזרים קצוצים דק דק/ מגוררים דק
1 צרור כוסברה קצוצה דק
כוס פירורי לחם לבנים
1 ביצה L
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף גדושה פפריקה
רבע כוס שמן

נלוש את כל מרכיבי העיסה יחד וניצור קציצות בגודל שווה
נמעך אותן מעט עם כף היד ונניח על מגש.
נכניס למקרר למנוחה והתייצבות ובנתיים נעבור לרוטב

לרוטב-
רבע כוס שמן
3 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
שיני שום מ2 ראשים
פלפל חריף לפי הטעם
צרור כוסברה קצוצה
3 לימון כבוש
כף מלח
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה גרוסה
1 כף שטוחה טוסקנה
חצי כפית כורכום
2 כוסות זיתים סוריים מגולענים –
את הזיתים נשים בסיר ונרתיח 2/3 פעמים למשך רבע שעה כל פעם.
בכל פעם נחליף את המים למים נקיים
נסנן ונניח בצד.

בסיר נחמם שמן ונוסיף את הגמבה השום והפלפל חריף
נטגן למשך חמש דק ונוסיף את התבלינים והכוסברה ״נפתח״ אותם בשמן ומיד נוסיף 2 וחצי כוסות מים ואת הזיתים.
נכסה ונבשל למשך רבע שעה
נוסיף את הקציצות לרוטב המבעבע ונניח מעל את הלימון כבוש
נשקה את הקציצות ברוטב תוך כדי שיקשוק הסיר ונבשל למשך חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה.
מידי פעם נסתכל שיש מספיק נוזלים.
לאחר חצי שעה נוריד מכסה ונצמצם את הרוטב למשך רבע שעה.
או לחלופין ניתן להכניס לתנור להשחמה קלה של רבע שעה

תהנו בתאבון❤️

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *