לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
קציצות ברוטב עם אפונה ושומר

קציצות ברוטב עם אפונה ושומר

קציצות בשר עם אפונה ושומר הן חלק מהקציצות שגדלתי עליהן בילדות סיר עם טעמים חורפיים ומנחמים השומר נמס אל תוך עצמו ומוציא טעמים מדהימים הקציצה רכה כמו ענן ויחד זה ביס מושלם!

זמן הכנה

שעה וחצי

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

בשרי

קציצות ברוטב עם אפונה ושומר

IMG_7356

חצי קילו בשר טחון
תערובת שמורכבת מ-
1 תפוח אדמה
1 בצל
צרור כוסברה
לטחון הכל יחד עד למרקם נוזלי
לסנן היטב מכל הנוזלים ולהוסיף לבשר.
כוס פרורי לחם
מלח
פלפל
כפית כמון
רבע כוס שמן

נלוש היטב כשלוש/ארבע דקות וניצור קציצות
נשטח אותן מעט ונניח בתבנית
נכניס למקרר להתייצבות ובנתיים נכין את הרוטב

לרוטב-
רבע כוס שמן
1 בצל חתוך לרצועות
3 עלי סלרי קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
כף כורכום
3 שומר פרוס בצורה עבה מעט
3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה-
בסיר נשים את הבצל ו״נטגן״ על אש בינונית עד שהבצל מתייבש ומקבל מעט צבע.
נוסיף שמן וסלרי ונערבב
נוסיף שום ותבלינים ונערבב שוב.
נוסיף מים רותחים נכסה את הסיר ונבשל רבע שעה
נוסיף את הקציצות והשומר אל הסיר ומעליהם נפזר את האפונה.
נביא לרתיחה למשך עשר דק ונכניס לתנור על 170 מעלות טורבו למשך 45 דק.
בעשר דק האחרונות נוריד מכסה להשחמה קלה

בתאבון 🫶🏻

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *