קציצות ברוטב מתקתק עם מלא בצל מקורמל בטטה דלעת וצימוקים
זמן הכנה
שעה וחצי
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
בשרי
שעה וחצי
קל להכנה
בשרי
חצי ק׳ג בשר טחון טרי
1 תפוח אדמה
1 בצל גדול
חבילת כוסברה
לטחון הכל יחד ולהוסיף לבשר
להוסיף חצי כוס פרורי לחם
2 כפות שמן
מלח
פלפל
נגיעה קינמון
רבע כפית בהרט
חצי שקית אבקת אפיה
ללוש הכל יחד למשך כמה דק ולהכניס למקרר מכוסה.
–
2 בטטה חתוכות לקוביות גסות
דלעת קטנה חתוכה לקוביות גסות – לערבב עם מעט שמן
ולשים בתבנית לפזר מעט מלח ולהכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 25 דק עד הזהבה קלה.
לרוטב:
5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
חצי כוס צימוקים לבנים
כף סוכר חום
2 כפות סילאן
מלח
פלפל
חצי כפית כורכום
חצי כפית קינמון
רבע כוס שמן
ועכשיו נתחיל להרכיב את הסיר :
נחמם שמן בסיר ונכניס את הבצל
נטגן למשך עשר דק ונוסיף את כל התבלינים
נמשיך לטגן עוד עשר דק ונוסיף חצי כוס מים
נכסה את הסיר ונבשל עוד כמה דק
בשלב הזה נוסיף עוד כוס מים ונבשל עשרים דק אש בינונית.
לאחר מכן נגלגל את הקציצות ונוסיף לסיר
נניח בעדינות את הבטטה והדלעת בין הקציצות
נפזר את הצימוקים ונבשל ארבעים דק על אש נמוכה תוך כדי שיקשוק הסיר מידי פעם
לאחר 40 דק נכניס לתנור על 200 מעלות לעשר דק
וזהווו כלכך קל ואיזה טעים ומיוחד
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר