לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

Search
Close this search box.
קציצות ברוטב מתקתק עם יין ערמונים ופטריות

קציצות ברוטב מתקתק עם יין ערמונים ופטריות

סיר קציצות חגיגי שכל ביס בו פיצוץ של טעמים מטריפים. קציצה שיוצאת רכה כמו ענן ורוטב מתקתק מיוחד ועדין. אמנם הכנתי עם פרורי לחם אבל לגמרי אפשר להחליף את הפירורים בקמח מצה . ככה עושה כל פסח מחדש בכל סירי הקציצות שלי.

זמן הכנה

שעה וחצי

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

בשרי

קציצות ברוטב מתקתק עם יין ערמונים ופטריות

IMG_1798

חצי קילו בשר טחון טרי

1 בצל בינוני

1 תפוח אדמה

צרור כוסברה

מלח

פלפל

4 כפות שמן

3/4 כוס פרורי לחם

אופן הכנה-

את הבצל התפוחי אדמה והכוסברה נטחן עד למרקם חלק. נסנן היטב מנוזלים ונוסיף לבשר טחון.

נוסיף את שאר המרכיבים ונלוש היטב .

נכין קציצות עגולות ושוות בגודלן .

נניח בתבנית ונכניס למקרר

*טיפ לקציצות חלקות ויפות👇🏻

נכין קערה עם מים ומעט שמן וכל 2/3 גלגולי קציצות נרטיב את היד וככה יצאו לנו קציצות חלקות מהממות.

מצרכים לרוטב:

1 בצל גדול פרוס דק

1 סלסלת פטריות חתוכה דק

1 שקית ערמונים קצוצים גס

4 כפות שמן

כוס וחצי יין אדום יבש

מלח

פלפל

כפית כורכום

חצי כפית קינמון

2 סיבובים סילאן

2 סיבובים דבש

2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה-

בסיר נחמם שמן ונוסיף את הבצל

נטגן היטב ונוסיף את הפטריות לטיגון קליל

נוסיף תבלינים סילאן ודבש ונפתח היטב בשמן.

נוסיף יין ונגביר את הלהבה לביעבוע טוב

נוסיף מים רותחים ונבשל למשך רבע שעה על אש גבוהה

נוסיף את הקציצות . נוסיף ערמונים ונשקשק את הסיר שהרוטב יגיע לכל הצדדים.

נכסה ונבשל שעה ורבע על אש קטנה

ברבע שעה האחרונה נוריד מכסה .

נשקשק את הסיר מצד לצד כל רבע שעה בערך שהקציצות לא ידבקו והרוטב יגיע לכולן.

נגיש לצד אורז לבן ובתאבון

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *