קיש בטטה ובצל מטוגן
"את הקיש הזה אני מכינה כל שנה בשבועות
הוא כלכך קל להכנה ומדהים בשולחן החג.
לצד סלט חסה גדול ועשיר וכמה גבינות בשולחן ואתם מסודרים."
זמן הכנה
60 דקות
רמת קושי
בינוני
כשרות
חלבי
60 דקות
בינוני
חלבי
לבצק-
200 גרם חמאה קרה
300 גרם קמח
ביצה L
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
בקערת המיקסר נשים חמאה מלח פלפל וקמח
נערבל עם וו גיטרה עד למצב פירורי.
נוסיף ביצה ונערבל עד איחוד בלבד
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשים במקרר.
בנתיים נכין את המילוי-
נחתוך בצל גדול לרצועות ונטגן ב50 גרם חמאה ומעט שמן זית עד להזהבה עדינה.
נחתוך בטטה לעיגולים ונניח בתבנית מרופדת נייר אפיה.
נזלף שמן זית ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהבטטה מקבלת צבע זהוב עדין.
לרוטב רויאל-
ביצה L
250 מל שמנת מתוקה
מעט מלח פלפל ונגיעה אגוז מוסקט
נערבב הכל יחד ונשמור במקרר.
נוציא את הבצק מהמקרר . נקמח נייר אפיה ונניח את הבצק
נקמח עוד קצת מעל הבצק ונרדד לגודל של התבנית קיש- קוטר 28
נרים את הבצק על המערוך בעדינות ונסדר מעל תבנית הקיש.
נוריד בצק עודף ונפזר את הבצל המטוגן והבטטה
נשפוך את הרוטב רויאל ונפזר גרעיני דלעת ושקדים פרוסים.
נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ונאפה למשך 35/40 דק או עד שקצוות הבצק זהובות ומוכנות.
נקרר היטב ורק לאחר מכן נפרוס
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר