קובנה רכה רכה כמו ענן בפה
זמן הכנה
שעתיים וחצי
רמת קושי
בינוני
כשרות
חלבי
שעתיים וחצי
בינוני
חלבי
קילו קמח מנופה
600 מל׳ מי ברז
1 וחצי כפות מלח
1 ביצה L
כף שמרים
50 גר׳ חמאה רכה
לפתיחת הבצק:
250 חמאה רכה
בקערת המיקסר עם וו לישה נשים את כל המרכיבים מלבד המלח והחמאה.
נתחיל לערבל על מהירות נמוכה למשך חמש דק
לאחר מכן נוסיף את המלח והחמאה ונלוש עוד חמש דק
נוציא הבצק לקערת התפחה ונתפיח לשעה.
נוריד נפח לבצק ונתחיל לחלק אותו ל7 כדורים שווים
(240 גרם לכדור)
ניקח מעט חמאה ונשים על המשטח עבודה
ניקח כדור ונפתח מעט עם היד ולאחר מכן נעזר במערוך ונפתח למרובע דק.
נמרח שכבת חמאה רכה ונקפל מצד שמאל לחצי ולאחר מכן מצד ימין לחצי.
נגלגל בעדינות לאורך ונניח בסיר ג׳חנון קוטר 24 שמרחנו היטב בחמאה – בסיר ובמכסה.
לאחר שעשינו ככה עם כל השאר הכדורים.
נניח את כולם בסיר מסודר ונכסה את הסיר.
נשים בצד להתפחה של שעה (לא פחות!!)
לאחר מכן נמרח מלמעלה עוד קצת מהחמאה הרכה ונפזר קצח.
נכניס לתנור שחומם לראש ל180 מעלות למשך שעה וחצי.
מכוסה כמובן.
בעשר דק האחרונות אפשר להוריד מכסה כדי להשחים מעט את הכובנה.
לאחר שהכובנה יוצאת מהתנור נניח אותה ברשת צינון ונמרח מעט שמן זית .
נגיש חם עם סחוג (יש מתכון בהייליט) רסק עגבניות וביצים קשות.
זה מטורף !! ועושה ריח מושלם בבית .
מאפה חמאה חלומי .
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר