לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים

צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים

יש לי עשרות מתכוני בשר בעמוד אינסטגרם ובבלוג. אבל רק את הבשר הזה בעלי אוהב מאז ומתמיד בשר צלי כתף שפרסתי דק דק והכנסתי לרוטב מושלם עם המון בצל ערמונים ופטריות. הבשר התבשל כמה שעות טובות עד שהוא הפך לרך כמו חמאה זה מתכון קבוע אצלי כבר חמש שנים ואין סיכוי ליפול איתו.

זמן הכנה

3 שעות

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

בשרי

צלי כתף ברוטב פטריות וערמונים

IMG_6383

2 וחצי קילו צלי כתף טרי
רבע כוס שמן
מלח
5 פלפל אנגלי
3 עלי דפנה

בסיר נחמם את השמן ונכניס את הנתח בשר.
נצרוב היטב מ2 הצדדים ונוסיף מלח פלפל אנגלי ועלי דפנה
נוסיף מים רותחים עד כיסוי ונבשל שעתיים וחצי אש בינונית מכוסה.

נוציא את הבשר ונניח בקערה מכוסה במקרר ל3 שעות או לילה

לרוטב:
רבע כוס שמן
כף סוכר חום
3 בצלים פרוסים דק
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 סלסלה פטריות פורטובלו
1 חבילה ערמונים
מלח
פלפל
כף פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
3 כפות סילאן טבעי

אופן הכנה-
נחמם סיר סוטאז׳ ונוסיף את הבצל
״נייבש״ אותו ללא שמן תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב .
נוסיף שמן וסוכר חום ונטגן עד להזהבה
נוסיף פטריות פרוסות ונטגן היטב.
נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב
נוסיף 3 כוסות מים רותחים ונכסה את הסיר.

בנתיים נפרוס את הבשר לפרוסות דקות.
נוסיף את הבשר לסיר
נזלף סילאן ונפזר את הערמונים.
ניקח נייר אפייה ונכסה את הסיר- פעולה זו גורמת לבשר להשאר עסיסי ולא להתייבש מלמעלה.
נבשל למשך שעתיים וחצי על אש בינונית-קטנה .
ברבע שעה האחרונה נבשל ללא מכסה כדי לצמצם את הרוטב.

*לא חובה- בחצי שעה האחרונה להכניס את הסיר לתנור על 170 מעלות להעמקת טעמים .

בתאבון❤️

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *