צלי כתף ברוטב חמצמץ עם ארטישוק ירושלמי
זמן הכנה
4 שעות
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
בשרי
4 שעות
קל להכנה
בשרי
קילו וחצי צלי כתף טרי שבושל 3 שעות במים עם פלפל אנגלי ועלי דפנה.
רבע כוס שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
5/6 ארטישוק ירושלמי קלופים
כפית סוכר.
בקערה נשים-
צרור כוסברה קצוצה
6 שיני שום כתושות
רבע כוס שמן
מיץ מלימון שלם
כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה גרוסה
כפית שטוחה פפריקה אדומה
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
כפית פלפל שחור
מלח
כוס מים רותחים
נערבב הכל יחד ונניח בצד.
בסיר גדול נטגן את הבצלים עד להזהבה קלה.
נוסיף את הארטישוק ירושלמי והפרוסות בשר.
נשפוך מעל את כל הרוטב ונוסיף מהציר שבשלנו את הבשר עד כיסוי כל התבשיל .
ניקח נייר אפייה נקמט אותו מעט נרטיב ונניח על פרוסות הבשר.
נבשל רבע שעה על אש גבוהה.
נכסה במכסה למשך שעתיים על אש נמוכה עד שהבשר נמס לכם במזלג.
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר