פיתות בשרניות ממולאות בשר מתובל היטב עם מלא ירק וצנוברים
זמן הכנה
שעתיים
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
בשרי
שעתיים
קל להכנה
בשרי
לבצק-
500 גרם קמח 00 רב תכליתי מנופה
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
כף מלח
350 מל מים
אופן הכנה :
בקערת המיקסר נשים קמח סוכר ושמרים ונערבב
נוסיף את המים ונתחיל ללוש
נוסיף את השמן והמלח ונלוש עשר דקות.
נוציא לקערת התפחה ונניח בצד עד הכפלת הנפח.
למילוי-
סיבוב שמן
בצל קצוץ דק
חצי קילו בשר טחון טרי
3 שיני שום כתושות
כף גדושה רסק עגבניות איכותי
חופן כוסברה קצוצה
חופן סלרי קצוץ
רבע כוס צנוברים
מלח
פלפל
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
אופן הכנת המילוי-
במחבת רחבה נטגן בצל עד הזהבה קלה
נוסיף את הבשר ונפורר בעזרת מזלג
נוסיף את השום הרסק והתבלינים ונערבב
נוסיף את הירק והצנוברים ונטגן עוד כמה דק
נכסה את האש ונשאיר בצד להתקרר.
כשהבצק סיים התפחה נשמן משטח עבודה ונחלק את הבצק ל6-8 כדורים.
כל כדור נפתח בעזרת הידיים . הבצק מאוד גמיש ומעט דביק וזה בסדר גמור.
נשים כמות יפה מהמילוי ונסגור את הבצק בעזרת צביתות שלא יפתח.
נשטח מעט ובנתיים נחמם מחבת טפלון
נניח את הפיתות ל4-5 דקות מכל צד על אש בינונית .
או עד שהן מוכנות מכל הצדדים ונוציא
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר