עלי גפן ממולאים
עלי גפן במילוי צמחוני בטעם חמצמץ עדין.
עכשיו זו העונה של העלים אז תנצלו אותם ותכינו סיר עלי גפן מהחלומות😍
זמן הכנה
2 שעות
רמת קושי
קשה
כשרות
פרווה
2 שעות
קשה
פרווה
עלי גפן במילוי צמחוני בטעם חמצמץ עדין.
עכשיו זו העונה של העלים אז תנצלו אותם ותכינו סיר עלי גפן מהחלומות😍
מצרכים:
קילו עלי גפן טריים
למילוי-
2 כוסות אורז עגול
עגבניה קלופה וטחונה
חצי צרור כוסברה קצוצה
2 עלה סלרי קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מיץ מחצי לימון
כף שטוחה מלח
4 כפות שמן זית
לקישוט-
עגבניות מגי פרוסות
סלרי
לרוטב-
2 לימונים סחוטים
חצי כוס שמן זית
כף מלח
מים רותחים עד כיסוי מלא
בסיר עם מים רותחים נחלוט את העלי גפן למשך 5 דק ומיד נעביר למי קרח.
נחתוך את הגבעול הקטן שלהם ונניח אותם בצד.
בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי
נניח עלה גפן על הצד החלק שלו
נשים כפית מהמילוי ונגלגל בצורה הדוקה
נעשה כך עם כל שאר העלים.
בסיר סוטאז׳ רחב נניח עלי גפן בתחתית
ונסדר את העלים הממולאים בצורה צפופה
נניח עגבניה וסלרי ונשפוך את הרוטב
נניח צלחת שתהווה משקל כדי שהעלים לא יפתחו.
נכסה ונבשל למשך שעה וחצי על אש נמוכה או עד שכל הנוזלים נגמרים והאורז בתוך הממולאים מוכן.
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר
2 Responses
היי לאה לא מופיע רשימת המצרכים רק הוראות הכנה
היי מקסימה! סידרתי ועכשיו המצרכים באויר, תודה!