עוגת וניל קינמון ותפוחים
הכנתי את עוגת הווניל הבחושה שלי והוספתי לה תפוחים פרוסים דק דק ותערובת של סוכר חום וקינמון.
עוגה טעימה מאוד שיוצאת עסיסית ולחה😍
זמן הכנה
שעה וחצי
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
חלבי
שעה וחצי
קל להכנה
חלבי
4 ביצים L
כוס סוכר
כוס שמן
כוס חלב
2 כוסות קמח
כף אבקת אפיה
שקית סוכר ווניל
5 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר חום
1 כף שטוחה קינמון
לציפוי מלמעלה-
3 כפות סוכר חום
כף קינמון
לסירופ סוכר-
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
לקערה נשבור ביצים ונוסיף את הסוכר
נקציף ידנית למשך כמה דק
*אם אתם רוצים עוגה אוורירית יותר זה השלב של הקצפה במיקסר *
אני דילגתי על השלב הזה כי רציתי עוגה מעט יותר דחוסה.
נוסיף שמן וחלב ונערבב
נוסיף קמח סוכר ווניל ואבקת אפיה ונערבב עד איחוד בלבד.
בנתיים נקלף את התפוחים ונוציא את הליבה
נפרוס דק דק ונערבב עם הסוכר חום וקינמון
נוסיף לבלילת העוגה ונערבב לאיחוד.
נשפוך לתבנית וניישר.
נוסיף את הציפוי מלמעלה
ניקח סכין חלקה ונעשה צורת שייש
נכניס לתנור על 160/170 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם .
מצב אפיה (עליון תחתון)
למשך 45 דקות.
לאחר 45 דק נוציא את העוגה ונכניס קיסם באמצע
אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה , אם הוא יוצא לך נכניס לעוד רבע שעה /20 דקות.
כשהעוגה בתנור נכין סירופ סוכר-
נערבב סוכר ומים ונבשל כמה דק על אש נמוכה או שנכניס למיקרוגל להמסה.
מיד שהעוגה יוצאת מהתנור נבריש אותם בסירופ סוכר
נפרוס רק כשהיא מתקררת לגמרי .
בתאבון 🫶🏻
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר