לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מצה ממולאת קוביות דג עם אריסה ולימון כבוש לצד מתבל פלפלים קלויים

מצה ממולאת קוביות דג עם אריסה ולימון כבוש לצד מתבל פלפלים קלויים

מבחינתי חג - זה דגים, את סירי הדגים שלי כולם כבר מכירים . הפעם חשבתי על מנת דגים קצת שונה שתתאים גם לשולחן החג וגם לכל יום בחג שבאלכם לארח ולהגיש מנת דג מופלאה קצת שונה ומיוחדת.

זמן הכנה

שעה

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

פרווה

מצה ממולאת קוביות דג עם אריסה ולימון כבוש לצד מתבל פלפלים קלויים

IMG_3802

6 פילה אמנון ישראלי טרי ללא עור

4 שיני שום קצוצות

חצי צרור כוסברה קצוצה

3 לימונים כבושים קצוצים

כף גדושה אריסה מתוקה

מלח

פלפל

כפית כמון

3 כפות שמן זית

מצות

ביצה להברשה

שומשום

למתבל-

3 פלפלים אדומים

1 פלפל ירוק חריף

רבע לימון

מלח

פלפל

3 כפות שמן זית

ניקח 10 מצות ונרטיב אותן היטב תחת ברז מים.

נניח במחבת מכוסה היטב וניתן להם להתרכך שיהיו לנו גמישות לעבודה.

ניקח את הדגים ונחתוך לקוביות.

נעביר לקערה ונוסיף כוסברה שום ולימון כבוש

נוסיף אריסה תבלינים ושמן זית ונערבב.

ניקח מצה ונניח כף מהמילוי

נגלגל בצורה יפה ונניח על תבנית מרופדת נייר אפיה.

נבריש בביצה ונפזר שומשום

נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות אפיה.

נאפה למשך חצי שעה.

נעביר את התנור למצב עליון ונאפה עוד עשר דקות.

להכנת המתבל:

נשרוף את הפלפלים על אש גלויה ונוודא שהם עשויים מכל הצדדים.

נעביר לקופסא ומיד נסגור כדי לאטום את האדים בפנים- ככה קל יותר לקלף את הפלפלים.

נקלף אותם ונחתוך גס.

נעביר למעבד מזון ונוסיף מלח פלפל לימון ושמן זית.

נטחן עד למרקם הרצוי

נגיש את המנה לצד המתבל המהמם ובתאבון.

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *