מפרום
מפרום בהכנה מעט שונה מהמסורתית אבל בטעם מדהים.
עם כל השלבים מהטיגון עד הרוטב .
תגישו לצד קוסקוס רך ואוורירי ותהנו מביס מדהים😍
זמן הכנה
שעתיים וחצי
רמת קושי
בינוני
כשרות
בשרי
מפרום

שעתיים וחצי
בינוני
בשרי
6 תפוחי אדמה בינונים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות . נייבש אותן ונניח בצד
לעיסת הקציצות-
חצי קילו בשר טחון טרי
תערובת מ-
1 בצל
1 תפוח אדמה
חופן כוסברה
נטחן הכל יחד נסנן ונוסיף אל הבשר.
נוסיף כוס פרורי לחם
מלח
פלפל
כפית כמון
כפית בהרט
כף פפריקה
2 כפות שמן
נלוש הכל יחד ניצור קציצות ונניח בין פרוסת תפוח אדמה לאחרת וניצור ״סנדוויץ״
נעשה כך עם שאר העיסה והתפוחי אדמה ונניח בצד
לבלילת הטיגון-
בקערה נשים כוס קמח
3/4 כוס מים
3 ביצים
כף גדושה רסק עגבניות
מלח
נערבב היטב
נטבול כל מפרום בבלילה ונטגן בשמן חם מאוד.
לאחר הזהבה יפה נהפוך ונטגן מהצד השני
נסיים לטגן הכל ונעבור להכנת הרוטב.
לרוטב-
בסיר נשים 1 בצל גדול קצוץ ו״נטגן״ ללא שמן כמה דק עד שהבצל מתחיל להתייבש.
בשלב הזה נוסיף רבע כוס שמן ונטגן עד הזהבה.
נוסף 2 גבעולי סלרי קצוצים ונמשיך בטיגון.
נוסיף-
2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז
מלח
פלפל
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית כמון
כף סוכר
4 שיני שום קצוצות
נערבב היטב ונפתח בשמן .
נוסיף 3 כוסות מים רותחים נכסה ונבשל את הרוטב למשך עשרים דקות.
נוסיף את הקציצות מפרום אל הרוטב
נוסיף 3 עלי סלרי קצוצים גס ונשקה את המפרום ברוטב
נבשל על אש בינונית/נמוכה למשך שעהס
לאחר מכן נכניס לתנור על 170 מעלות טורבו לחצי שעה.
בעשר דק האחרונות נעלה ל180 מעלות גריל ללא מכסה.
נגיש לצד קוסקוס אוורירי ובתאבון🫶🏻
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר