מלפוף ערבי- כרוב ממולא באורז ועשבי תיבול ברוטב חמוץ מתוק
זמן הכנה
שעתיים
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
פרווה
שעתיים
קל להכנה
פרווה
ניקח כרוב בלאדי ונחתוך את הליבה שלו .
נמלא סיר במים חמים ונכניס את הכרוב.
נבשל אותו עד שהעלים נפרדים ומתרככים ונניח בצד.
נעבור למילוי-
בקערה נשים 2 כוסות אורז עגול
צרור כוסברה קצוצה
4 עלי בצל ירוק קצוצים
3 עלי סלרי קצוצים
בצל לבן גדול קצוץ
5 שיני שום כתושות
3 עגבניות חתוכות דק
כף מלח
מעט פלפל שחור
נגיעה כמון
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס רכז רימונים
3 כפות שמן זית
נערבב הכל יחד.
ניקח את עלי הכרוב ונוציא את הגבעול.
נחתוך כל עלה ל2 ונמלא במלית האורז.
נקפל ונגלגל.
נניח בסיר בצורה צפופה
נעשה כך בשאר הכרוב והמילוי.
לרוטב-
רבע כוס סילאן 100% תמרים
רבע כוס רכז רימונים
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס שמן זית
וכוס מים רותחים
נערבב ונשפוך על הכרוב
אם צריך נוסיף עוד מים חמים עד כיסוי הכרוב
נכסה את הסיר ונכניס לתנור על 170 מעלות למשך שעה ורבע/וחצי.
עד שהכרוב סופח את כל הנוזלים.
נפזר גרעיני רימון וכוסברה קצוצה
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר