מטבוחה🍅
מטבוחה - ריבת עגבניות מדהימה שמתבשלת שעות על אש נמוכה.
אין סיכוי להעביר שבת בלעדיה
אני אוהבת תבלינים בייסיק אין צורך ביותר מיזה . היא יוצאת מעולה בדיוק ככה
זמן הכנה
3/5 שעות
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
פרווה
3/5 שעות
קל להכנה
פרווה
20 עגבניות
2 פלפל ירוק חריף
ראש שום קלוף
כף מלח
כף סוכר
2 כפות גדושות פפריקה
3/4 כוס שמן
פחית עגבניות מרוסקות
קודם כל נקלף את כל העגבניות .
אני אוהבת לקלף עם קולפן משונן אבל לגמרי ניתן לחרוץ איקס בתחתית העגבניה ולשים במים רותחים לעשר דקות . להעביר למי קרח ולקלף
נחתוך את העגבניות גס ונשים בסיר
לאחר מכן נקלף את הפלפל חריף נחתוך ונוסיף לסיר.
גם את השום נקצוץ גס ונוסיף לסיר
נדליק אש דיי גבוהה ונבשל עד לצימצום רוב הנוזלים .
משהו כמו 20/25 דקות תות כדי ערבוב תמידי.
נוסיף פחית עגבניות ללא חומרים משמרים ונבשל עוד עשרים דק.
לאחר שרוב הנוזלים נגמרו בסיר נמעך את הכל עם מועך פירה.
נוסיף תבלינים ושמן ונערבב
מעכשיו על אש הכי נמוכה .
כמה זמן ? כמה שיותר
או עד שהמטבוחה מסמיכה מאוד ואתם מעבירים כף/לקקן באמצע הסיר ונוצא לכם חלוקה של המטבוחה שלא חוזרת לאמצע הסיר- מה שאומר שהיא הסמיכה מספיק והיא ריבתית מספיק והיא מוכנה.
נשמור בקופסא אטומה במקרר🫶🏻
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר