לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מופלטה

השנה קשה לחגוג את חג המימונה בזמן שיש אלפי משפחות מפורקות ללא היקרים שלהם. אמן שיחזרו וכמה שיותר מהר 🙏🏻 אם בכל זאת באלכם להכין מופלטה, זה מתכון שאני מעלה לכם כל שנה מחדש מתכון קל ופשוט. תקראו עד הסוף ציינתי לכם כמה טיפים מעולים😍

זמן הכנה

שעה

רמת קושי

בינוני

כשרות

פרווה

מופלטה

מופלטה

מצרכים:
קילו קמח מנופה
כפית שמרים
2 כפות סוכר
כפית מלח
600 מ׳ל מים

אופן הכנה:
בקערת המיקסר נשים מים סוכר ושמרים.
נוסיף את הקמח ונלוש למשך חמש דק על מהירות נמוכה
נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד חמש דק נוספות.
לאחר מכן נחלק את הבצק לכדורים- נשתדל שהכדורים יהיו שווים בגודלם.
נניח בתבנית מלאה בשמן,
השמן צריך לכסות את כל הכדורים

ניתן לכדורים לנוח עם השמן למשך 30 דקות ולאחר מכן נפתח כל כדור לעלה דק ככל שאפשר
גם אם יקרע מעט זה בסדר.
נניח על מחבת שטוחה רותחת למשך דקה ונהפוך
נפתח עוד עלה של בצק ונניח על המחבת- על המופלטה המוכנה. וככה נעשה ערימה של כל המופלטות אחת על השניה, וכל פעם נהפוך בזמן שנפתח עוד חתיכת בצק.
נגיש עם חמאה ודבש✨
תהנו ❤️🙌🏻

*חשוב מאוד לתת לכדורים לנוח בשמן שיכסה אותם
ככה הבצק הופך לאלסטי וגמיש וקל לפתוח כל כדור לעלה דק.
*למי שקשה לפתוח כדור בצק על השיש ואז להרים אותו, ממליצה לפתוח כדור בצק על נייר אפיה ואז להפוך על המחבת.
למתחילים זה לגמרי אופציה מעולה וקלה יותר.

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *