לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות

את הלחמניות האלה אני תמיד אוהבת להכין בתקופה של החגים . תדמיינו לחמניה רכה כמו ענן, מתוקה במידה הנכונה ומלאה בסירופ חלומי כוס תה נענע ליד ואתם בגן עדן🙌🏻 מתכון מעולה שהולך איתי שנים אני אוהבת להכין כמות גדולה ולהקפיא מיד כשהן עוד טריות בשקית אטומה. הן נשמרות מצויין!

זמן הכנה

שעתיים

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

פרווה

לחמניות מתוקות

IMG_0871

קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
רבע כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל/כפית מחית ווניל
ביצה L
כוס שמן
חצי כוס פודינג וניל
חצי כפית מלח
500 מ׳ל מים

לסירופ:
כוס וחצי סוכר
כוס מים
כפית קינמון או 2 מקלות קינמון
מיץ מלימון שלם

בקערה נשים שמרים סוכר ומים – נערבב ונניח בצד עד שהשמרים תוססים היטב.
בקערת המיקסר נשים קמח
נוסיף פודינג, סוכר וניל, ביצה, שמן, ומלח
נוסיף גם את הקערה עם השמרים לאחר שהם תססו.
נפעיל את המיקסר על מהירות איטית ונלוש למשך 12 דקות.
נשמן מעט את הכדור בצק ונעביר אותו לקערת התפחה.
נתפיח עד הכפלת הנפח ולאחר מכן נקרוץ מהבצק כ-20 כדורים שווים בגודלם.
כל כדור נרדד לרצועה ארוכה ונכין לחמניות קשר
נניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ונשים בהתפחה למשך 20 דקות
נבריש את הלחמניות בביצה מהולה במעט מים וסילאן
ונפזר סוכר גבישי (או שומשום)
נכניס את הלחמניות לתנור שחומם מראש על 170 מעלות אפיה למשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות בצורה יפה.

בנתיים נשפוך את כל מרכיבי הרוטב לסיר ונרתיח אותם על הגז עד שהסוכר נמס . נערבב היטב ונניח בצד להתקרר
כשהלחמניות יוצאות מהתנור נבריש אותם במים סוכר .

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *