לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
לחמניות בית

לחמניות בית

לחמניות בית שכיף להכין ביום שישי ובכלל. הן יוצאות רכות אוויריריות ושומניות שנשארות רכות לאורך זמן

זמן הכנה

שעתיים וחצי

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

פרווה

לחמניות בית

IMG_8246

קילו קמח
2 כפות שמרים
רבע כוס סוכר
3 ורבע כוסות מים (כוס מדידה 250 מ׳ל)
חצי כוס שמן
כף מלח

בקערת המיקסר נשים מים סוכר ושמרים ונערבב
ניתן לעיסה לנוח רבע שעה ונוסיף את הקמח המלח והשמן
נלוש למשך 12 דק על מהירות נמוכה.
נעביר את הבצק לקערה משומנת וניתן לו לתפוח עד הכפלת הנפח.
כמה זמן ? בקיץ שעה תספיק
בחורף שעתיים במקום חמים
או עד שתראו שהבצק הכפיל את נפחו.

בידיים משומנות ניקח חתיכת בצק ונעצב ללחמניה
נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונעשה כך עם שאר הבצק.
נכסה ונשים בצד להתפחה שניה של כחצי שעה

ניקח קערית ונשבור ביצה
נוסיף 2 כפות מים וכף סילאן ונערבב היטב
נבריש את הלחמניות ונפזר שומשום.
נכניס לתנור על 180 מעלות אפיה למשך 20 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע יפה

נוציא מהצנור ומיד נבריש בשמן זית
נכסה במגבת עד שהן מתקררות.
ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא
הן נשמרות מעולה !

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *