לחמניות בית
לחמניות בית שכיף להכין ביום שישי ובכלל.
הן יוצאות רכות אוויריריות ושומניות שנשארות רכות לאורך זמן
זמן הכנה
שעתיים וחצי
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
פרווה
שעתיים וחצי
קל להכנה
פרווה
קילו קמח
2 כפות שמרים
רבע כוס סוכר
3 ורבע כוסות מים (כוס מדידה 250 מ׳ל)
חצי כוס שמן
כף מלח
בקערת המיקסר נשים מים סוכר ושמרים ונערבב
ניתן לעיסה לנוח רבע שעה ונוסיף את הקמח המלח והשמן
נלוש למשך 12 דק על מהירות נמוכה.
נעביר את הבצק לקערה משומנת וניתן לו לתפוח עד הכפלת הנפח.
כמה זמן ? בקיץ שעה תספיק
בחורף שעתיים במקום חמים
או עד שתראו שהבצק הכפיל את נפחו.
בידיים משומנות ניקח חתיכת בצק ונעצב ללחמניה
נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונעשה כך עם שאר הבצק.
נכסה ונשים בצד להתפחה שניה של כחצי שעה
ניקח קערית ונשבור ביצה
נוסיף 2 כפות מים וכף סילאן ונערבב היטב
נבריש את הלחמניות ונפזר שומשום.
נכניס לתנור על 180 מעלות אפיה למשך 20 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע יפה
נוציא מהצנור ומיד נבריש בשמן זית
נכסה במגבת עד שהן מתקררות.
ניתן לשמור בשקית אטומה ולהקפיא
הן נשמרות מעולה !
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר