לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
כריות עלי גפן ממולאים באורז חמצמץ

כריות עלי גפן ממולאים באורז חמצמץ

כריות עלי גפן ממולאים באורז צמחוני וחמצמץ. אותם עלי הגפן אותו המילוי רק בשיטה קלה יותר😍

זמן הכנה

שעתיים

רמת קושי

בינוני

כשרות

פרווה

כריות עלי גפן ממולאים באורז חמצמץ

IMG_8472

עלי גפן טריים חלוטים או צנצנת עלי גפן משומרים
2 כוסות אורז עגול
3 עגבניות קצוצות
1 בצל קצוץ
1 כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
כפית בהרט
מיץ מלימון גדול
רבע כוס שמן זית

לרוטב-
מלח
מיץ מלימון שלם
רבע כוס שמן זית
רבע כוס רכז רימונים
מים רותחים עד כיסוי

במידה ויש לנו עלי גפן טריים נחלוט אותם כמה דק ונוציא למי קרח.
במידה ויש לנו עלי גפן משומרים נוציא אותם מהקופסא ונשטוף היטב

ניקח קערה ונשים בתוכה אורז עגול שטוף היטב.
נוסיף את שאר מרכיבי המילוי ונערבב היטב

ניקח עלה גפן ונשים אותו על כלי קטן עגול עם שקע באמצע.
נוסיף כף מכובדת מהמילוי ונסגור היטב
נעשה כך עם כל שאר עלי הגפן.
ניקח סיר גדול ושטוח ונניח עלי גפן בתחתית
נניח את כריות עלי הגפן הממולאים בצורה צפופה ונניח צלחת גדולה מעל שתכסה את הכל.

נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונשפוך מעל הצלחת
הנוזלים צריכים לכסות את הכל ב2/3 סנטימטר
נסגור עם מכסה ונבשל על אש נמוכה למשך שעה וחצי על שכל הנוזלים נספגים באורז.

בתאבון❤️🙏🏻

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *