חלת מפתח
ישנה סגולה מיוחדת להכין חלה בצורת מפתח בשבת שלאחר הפסח.
אז צלמתי לכם סרטון קליל לחלת מפתח מבצק חלום שכל אחד יכול להכין !
בצק מדוייק שאיאפשר לטעות בו. תנסו ותספרו לי איך יצא.
זמן הכנה
שעה וחצי/שעתיים
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
פרווה
שעה וחצי/שעתיים
קל להכנה
פרווה
קילו קמח מנופה2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כף מלח
500 מל מים פושרים
בקערה המיקסר נשים את השמרים הסוכר והמים .
נערבב ונניח בצד עשר דקות.
לאחר שהשמרים תפחו ונוצר לנו ׳ראש עיסה׳ נוסיף את הקמח והשמן.
נלוש למשך 8 דקות ונוסיף את המלח.
נלוש לעוד 2 דקות ונעשה כדור יפה.
נניח בקערת התפחה עד שהוא מכפיל את נפחו.
נחלק את הבצק לכדורים (אני שקלתי כל כדור 80 גרם)
ונקלע צמות .
(אופן הכנה מלא מצולם ברילס)
לאחר שעשינו צורת מפתח נתפיח לחצי שעה .
נבריש את החלות בביצה טרופה.ונפזר שומשום .
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה יפה
(בין 15-25 דק תלוי בעוצמות התנור)
בהצלחה !! שתפו אותי בחלות שלכם
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר