לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החמין המרוקאי של אמא שלי

החמין המרוקאי של אמא שלי

אני גדלתי על החמין הזה . בחורף /בקיץ כל השנה אמא שלי מכינה את החמין הזה ואני כלכך אוהבת אותו. בול ככה כשהחיטה ממש דביקה והאורז נשאר אחד אחד, התפוחי אדמה כמו דבש והבשר נמס כמו חמאה

זמן הכנה

24 שעות

רמת קושי

קל להכנה

כשרות

בשרי

החמין המרוקאי של אמא שלי

החמין המרוקאי של אמא שלי

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן
קילו בשר שריר מספר 8
חצי קילו שפונדרה
6 תפוחי אדמה קלופים
300 גרם גרגירי חומוס מושרים לילה במים
3 שזיפים
מלח
פלפל
כף גדושה פפריקה
כף כמון
חצי כפית קינמון
כפית כורכום
2 כפות סילאן
לחיטה-
בשקית קוקי נשים כוס וחצי חיטה
נוסיף מלח . כפית פפריקה וכפית כמון
נוסיף רבע כוס שמן ו2 כוסות מים רותחים
נערבב ונסגור היטב
לאורז-
בשקית קוקי נשים כוס וחצי אורז
מלח ורבע כוס שמן
נוסיף 2 כוסות מים רותחים ונסגור היטב

סיר גדול נחמם שמן ונוסיף את הבצל לטיגון קליל
נוסיף את הבשר ונצרוב היטב מ2 הצדדים.
נוסיף תבלינים ונערבב
נוסיף את החומוס, את התפוחי אדמה והשזיפים
נוסיף סילאן ומים רותחים עד כיסוי ונרתיח למשך רבע שעה.
נוסיף את השקית אורז והשקית חיטה
נוסיף את הביצים (לאחר רתיחה של עשר דק)
נבשל את החמין למשך שעה וחצי
ברבע שעה הראשונה על אש גבוהה ולאחר מכן אש נמוכה.
מיד בסיום הבישול נשים על הפלטה למשך 24 שעות.

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *