לקוחות ועוקבים יקרים תודה! על ליווי ואהבה.

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
בצלים ממולאים במילוי צמחוני חמוץ מתוק

בצלים ממולאים במילוי צמחוני חמוץ מתוק

בצל ממולאים רך ונימוך שהתבשל בבישול איטי בתנור עד שהתקרמל והפך לסוכריה חמוצה ומתוקה יחד. מלאתי את הבצל באורז עגול ומלא ירק , אני אוהבת לשים סלרי ובצל ירוק אבל לגמרי אפשר להוסיף גם נענע או כוסברה . הרוטב מאוד מדוייק תלכו בדיוק לפי המתכון ויצא לכם מדהים.

זמן הכנה

שעתיים וחצי

רמת קושי

בינוני

כשרות

פרווה

בצלים ממולאים במילוי צמחוני חמוץ מתוק

IMG_6984

5 בצלים גדולים

למילוי-
2 כוסות אורז עגול שטוף היטב
3 עלי סלרי קצוצים
4 עלי בצל ירוק קצוצים
4 שיני שום כתושות
2 כוסות עגבניות שרי קצוצות דק מאוד
(כמעט טחונות) – אופציונלי גם 2 עגבניות רגילות במקום שרי.
מלח
פלפל
כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית

את הבצל נקלוף יפה ונחרוץ עד החצי שלו (אופן החיתוך נמצא בסרטון שמצורף למטה)
נכניס לסיר מלא במים ונבשל למשך חצי שעה.
לאחר מכן נוציא את הבצלים מהמים נעביר למי קרח ונניח בצד.

את כל מרכיבי המילוי נערבב יחד.
ניקח בצל ונוריד ממנו את השכבות שלו
ניקח כף מהמילוי נניח בתוך הבצל נגלגל ונהדק.
נעשה כך עם כל השאר ונניח בסיר סוטאז׳ באופן צפוף

לרוטב-
בכוס נשים
2 כפות רסק עגבניות מרוכז
מלח
פלפל
כף פפריקה מתוקה
חצי כוס שמן
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
רבע כוס סילאן
רבע כוס רכז רימונים
נוסיף כוס מים רותחים ונערבב היטב
נשפוך על הבצלים ונוסיף עוד 3 כוסות מים
נכסה את הסיר ונכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות סטטי למשך שעתיים.
ברבע שעה האחרונה נוריד מכסה.

בתאבון🫶🏻

מקווה שלא תתגרו מידי

האהובים מהקטגוריה

תגובה אחת

  1. מהממתת ותודה על כל המתכונים המושקעים,
    אלופה ❤️
    ואיזה כיף שיש לך אתר סוףסוף לא צריכה לגלול בעמוד אינסטגרם שלך בלי סוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *