בורקס בשר עם פירה
זמן הכנה
שעה
רמת קושי
קל להכנה
כשרות
בשרי
שעה
קל להכנה
בשרי
בצל גדול קצוץ דק
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור כוסברה קצוצה
3 כפות שמן
מלח
פלפל
כפית חוויג׳
כפית בהרט
עלי פילו מופשרים
תרסיס שמן
לפירה –
בסיר נשים 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גסות
נוסף מלח וחצי כפית כורכום
נבשל על אש גבוהה עד שהתפוחי אדמה רכים.
כשהם מוכנים נסנן מנוזלים ונמעך לפירה חלק
נוסיף מעט שמן ונעביר לשקית זילוף.
להכנת הבשר-
נחמם סיר ונוסיף את הבצל למשך כמה דק עד ש״מתייבש״ על אש בינונית.
נוסיף שמן ונטגן עד הזהבה קלה
נוסיף בשר טחון ונערבב
נוסיף כוסברה ותבלינים ונערבב עוד כמה דק על אש בינונית.
נניח בצד שיתקרר
ניקח דף פילו ונרסס בשמן
מעליו נניח עוד דף ונרסס גם אותו
מעליהם נניח דף נוסף ואחרון.
נזלף שורת פירה ולצידה נשים 5 כפות בשר טחון
נגלגל לרולדה ונניח בתבנית מרופדת נייר אפיה
נבריש בביצה ונפזר שומשום וקצח.
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלוץ למשך 25/30 דקות או עד שהבורקס משחים יפה.
נגיש חם בתאבון🫶🏻
האהובים מהקטגוריה
הגעתם עד כאן ? עקבו אחרי ברשתות החברתיות👇🏻
תוכן מעניין ומיוחד 24/7 בסטורי
עקבו והיו בין הראשונים לשמוע
על הטרנדים החדשים, המתכונים והטעמים שיתווספו לאתר
תגובה אחת
נראה טוב. מכינים בסופ"ש!